ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

αυξηση τιμων στα εισιτήρια πλοιων
Αύξηση των τιμών στα εισιτήρια πλοιων  για τους επιβάτες, τα ιχ αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα δίκυκλα που έχουν ως προορισμό τα νησιά της άγονης γραμμής κατά 2,4% προβλέπει η σχετική απόφαση του υπουργείου ναυτιλίας και Αιγαίου για το λεγόμενο κρατικό ναυλολόγιο.

Όπως προβλέπει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοϊας,  το υπουργείο ναυτιλίας καθορίζει την ανώτατη τιμολόγηση για τις οικονομικές θέσεις των επιβατών, των ΙΧΕ οχημάτων ως 4,25 μέτρα και την τιμή ανά μέτρο για τα φορτηγά, ενώ οι τιμές για τις υπόλοιπες κατηγορίες καθορίζονται ελεύθερα από το 01/11/2002 από τις εταιρίες. Η τελευταία αύξηση είχε γίνει το 2008 και έκτοτε αξίζει να σημειωθεί πως δεν είχε γίνει αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων πλοίων για άγονη γραμμή παρά τις αυξήσεις των καυσίμων. 

Η αύξηση κατά 2,4% αφορά τον καθαρό ναύλο και θα εφαρμοστεί στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις κρατικού ναυλολογίου όπου υπάρχει σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας άνευ μισθώματος ή σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με μίσθωμα. 

Οι επιβάτες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένες τιμές για τα εισητήρια όπως προκύπτουν από  το άθροισμα το καθαρού ναύλου (με την σχετική αύξηση), του επίναυλου, των εισφορών και τα λιμενικά τέλη. 


0 comments:

Post a Comment